Selecteer een pagina
Debatcentrum De Grens

Openbare Veiligheid in Uden en Landerd krijgt ‘flinke schup’

Openbare Veiligheid in Uden en Landerd krijgt ‘flinke schup’

Ik had me nog zo voorgenomen om niet, maar dan ook helemaal niet te beginnen over alle zin en onzin rond het Sinterklaasfeest. En dan vooral niet over de positie van zijn grappige hulpjes. Ik heb er wel een mening over – een zeer uitgesproken mening zelfs – maar ik gebruik mijn woorden liever in een gesprek tussen voor- en tegenstanders in het debat. Bovendien heb ik geen enkele zin in een partijtje duwen en trekken op het ‘VMBO-schoolplein’ van de sociale media. Maar als inwoner van de gemeente Uden werd mijn democratisch rechtsgevoel vorige week dusdanig ‘geschupt’ dat ik mij gedwongen voel te reageren.

Door Loek Borrél

In de Eindhovense gemeenteraad zit ene mevrouw Linda Hofman, fractievoorzitter van het CDA. Mevrouw is liefhebber van het Sinterklaasfeest en wenst niet gestoord te worden in haar hobby’s. Haar goed recht wat mij betreft. Tegelijkertijd echter heeft zij als fractieleider van deze gewaardeerde democratische partij nogal vreemde opvattingen als het gaat om de vrijheid van meningsuiting en het demonstratierecht met betrekking tot dit onderwerp.

 

Strijdkreet

Op haar facebookpagina deelde mevrouw een bericht over de hooligans van de plaatselijke voetbalclub die aankondigden dat ze de door de gemeente toegestane demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet zouden gaan verstoren. Geheel in lijn met het jargon van deze onruststokers moedigde ze hen aan met de strijdkreet ‘schup ze’.

 

De nuance is verloren gegaan

Op het internet, in fora, op facebook en andere sociale media worden vaak krachttermen gebruikt. Mensen die zich in het dagelijkse leven wat moeilijk uitdrukken compenseren deze onmacht door online te schreeuwen, te tieren, te schelden. Blijkbaar denken ze dat ze dan eerder gehoord worden en helaas is dat tegenwoordig ook zo. Ze beroepen zich daarbij – voor zichzelf! – op de democratisch grondrecht, maar ondertussen gaat de nuance totaal verloren. En andersdenkenden moeten vooral hun bek houden.

 

Een Adviseur Openbare Veiligheid zonder benul

Ik zou normaal gesproken dan ook geen aandacht hebben besteed aan dit voorval. Ware het niet dat mevrouw Hofman in het dagelijkse leven ook adviseur Integrale Veiligheid in de gemeenten Uden en Landerd is. Adviseur Openbare Veiligheid? Deze mevrouw? Die niet in niet in staat is om elementaire beginselen van de Grondwet te eerbiedigen? Een adviseur Openbare Veiligheid die gewelddadige acties aanmoedigt tegenover mensen die gebruik maken van hun demonstratierecht?

 

Er is over de kwestie gesproken …

Een prominent CDA-figuur uit het Eindhovense vindt de opmerkingen en de beschuldigen van Linda Hofman niet ‘CDA waardig’ en vraagt deze mevrouw de eer aan zichzelf te houden. De gemeenten Uden en Landerd hebben met mevrouw Hofman gesproken over de kwestie en zijn zich bewust van het feit dat deze kwestie gevoelig ligt met het oog op haar functie.

 

Adviseur Opruiing betere functie

Gevoelig met het oog op haar functie? Deze mevrouw heeft met haar domme opmerking blijk gegeven dat de overheid elk advies van haar kant met een korreltje zout moet nemen. Als mevrouw Hofman ergens géén verstand van heeft, dan is het van het bewaren van de Openbare Veiligheid. Adviseur Opruiing zou een veel betere functie voor haar zijn. Conclusie mijnerzijds is dat de openbare veiligheid in Uden en Landerd een ‘flinke schup’ hebben gekregen …

Lees ook:  Bekennen Knoerissen kleur?VVD hoofd ballonnenopblazer Klaas Dijkhoff Knoergoeie Brabander!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En krijg het boek ‘Zoete inval. Als in Uden de pot kookt, bloeit de vriendschap’ cadeau!

Opinie