Selecteer een pagina
Debatcentrum De Grens

Discussie over fastfoodrestaurants naast Ziekenhuis Uden

Discussie over fastfoodrestaurants naast Ziekenhuis Uden

‘We moeten de balans vinden als gezonde plaats’

UDEN – Een McDonald’s, Subway en KFC naast een ziekenhuis. In een gemeente die claimt een gezonde gemeente te zijn. Hoe gezond is Uden eigenlijk?

Dit was zondagmiddag de insteek van een debat in De Pul rond de vestiging van het Foodcourt in Uden. Een gelopen race, lieten sommige Udenaren op social media al voor aanvang van het debat weten, want de bouw is al in volle gang. Maar dat weerhield debatcentrum De Grens er niet van om het onderwerp alsnog op tafel te leggen. Want hoe kan het dat de gemeente Uden veel tijd en geld in sportactiviteiten steekt als Sjors Sportief en JOGG, en dat sportclubs en scholen inzetten op gezonde kantines, terwijl de entree van Uden straks om hamburgers en ‘snelle kip’ draait?

Tekst: Kirsten Rietbergen Brabants Dagblad 13-01-2019

‘Zou het huidige college dit goedgekeurd hebben’, wil een toehoorder weten van wethouder Ingrid Verkuijlen. ‘Ik persoonlijk niet’, zegt ze, ‘maar ik kan niet spreken voor het college’. De wethouder, en zelfs de medisch directeur van ziekenhuis Bernhoven, Marcel Schenkels, zijn het erover eens: je kunt ontwikkelingen niet buiten de deur houden. ‘We moeten ook niet betuttelen, maar wel moeten wel een verantwoordelijkheid nemen’, zegt de wethouder. Zelf is ze moeder van twee jonge kinderen en ja, die komen wel eens bij ‘de Mac’.

Er werd vooral veel gesproken over wat er in Uden allemaal wél gebeurt op het gebied van gezondheid. En dat is ook nodig volgens Marcel Schenkels, want hij ziet in deze regio meer mensen met hart en vaatzieken dan landelijk. Dat is van oudsher zo, beaamt Jan van Asseldonk, cardioloog en bestuurslid bij Udi’19. … <Lees hier het hele artikel>

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En krijg het boek ‘Zoete inval. Als in Uden de pot kookt, bloeit de vriendschap’ cadeau!

Opinie